detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Bratislavské rezy

príprava: 1 hod
varenie: 30 - 40 min
Hodnotenie:
3

Počet porcií:

Ingrediencie:

  • Džem - marhuľový 0 g

Postup prípravy:

Cesto: 8 vajec, 220 g prášk.cukru, 260 g hladkej múky, 420 g marhuľ.džemu ( ja som použila lesnú zmes)
S uvedených surovín si upečieme 2 cestá, ktoré necháme vychladnúť. Vajcia vymiešame s cukrom do penista, pridáme múku a dáme piecť pri  180°C cca 10 minút. Jeden plát natrieme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Po stuhnutí otočíme a natrieme džemom, položíme druhý plát, ktorý polejeme sirupom
a natrieme krémom. Necháme v chladničke 30 minút a polejeme čokolád.polevou.

Krém : 0,5 l mlieka, 100 g kryštál.cukru, 2 Zlaté klasy, 1 žĺtok, 1 vanilk.cukor, 125 g masla
V 1,5 dl mlieka rozmiešame žĺtok, pridáme zlatý klas a vlejeme ho do teplého mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý posypeme vanilk.cukrom (aby sa nevytvorila kôra) a necháme vychladnúť.  Do pudingu po troške zamiešame vyšľahané maslo.

Čokoládová
poleva :
150 g čokolády, 50 g cery 
Čokoládu a tuk rozpustíme v mikrovlnke cca 1 minútu.

Sirup na poliatie : 80 ml vody, 110 g kryštál.cukru, 1 PL citrón.šťavy
Vodu s cukrom necháme prevariť a potom pridáme citrónovú šťavu.
poistka

Autor: poistka

Bratislavské rezy Bratislavské rezy Bratislavské rezy Bratislavské rezy Bratislavské rezy Bratislavské rezy Bratislavské rezy Bratislavské rezy Bratislavské rezy Bratislavské rezy Bratislavské rezy Bratislavské rezy Bratislavské rezy Bratislavské rezy Bratislavské rezy Bratislavské rezy Bratislavské rezy Bratislavské rezy

Komentáre (2)

Posledný príspevok: 30.10. 2014 18:20

Vendula Staňková, 30.10. 2014 18:20

Dobrota :)

Hana Krňávková, 7.7. 2011 7:35

vypadají moc pěkně

Ďalšie recepty

Zaslať odkaz známemu

Páči sa vám tento recept? Pošlite odkaz svojmu známemu!

Zaslať odkaz e-mailom



Katalog zima