detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Cesnačky - drobné slané pečivo

príprava: 1,5 hod
varenie: 15 - 20 min
Hodnotenie:
3

Počet porcií:

Ingrediencie:

  • Hladká múka 1 kg
  • Múka polohrubá 5 lyžica polievková vrchovatá
  • Rastlinný olej 1 dl
  • Soľ 1 lyžička kávová vrchovatá
  • Mlieko 6 dl
  • Cukor kryštál 1 lyžica polievková rovná
  • Droždie (kvasnice) 40 g
  • Hera 250 g
  • Soľ 2 lyžička kávová rovná
  • Cesnak 2 hlávka

Postup prípravy:




Cesnačky




1kg hladkej múky špeciál

5 polievkových lyžíc polohrubej múky

1 dcl oleja

1 veľká lyžica soli



Kvások



6 dcl  vlažného mlieka

1 polievková lyžica cukru

3 - 5 dkg kvasníc



Zamiesiť a ešte podľa potreby pridať mlieko (vodu).



Plnka



1 hera, 2 malé lyžice soli, 2 celé hlávky roztlačeného cesnaku.



Postup



Cesto rozdelíme na 5 - 6 bochníkov, bochník rozgúľame - na tenko, potrieť
plnkou, zavinúť ako závin a krájame na trojuholníky. Potrieť vajcom, posypať
sezamom (kmínom, makom), ešte sa môže povrchu posoliť a nechať podkysnúť 10 -
15 min a upečieme vo vyhriatej rúre.


 


dorotelka

Autor: dorotelka

Komentáre (2)

Posledný príspevok: 24.6. 2011 13:33

Alena Šullová, 24.6. 2011 13:33

škoda, že máte recept bez fotky, je lákavý :-)
nedáváte do kvásku mouku? je to mnohem lepší - líp to nakyne ;-)

Soňa Kapralová, 7.2. 2011 17:25

robievam aj ja, ale miesto cesnaku dávam syr, takže sú na slano, ale určite vyskúšam aj váš recept:-)

Ďalšie recepty

Zaslať odkaz známemu

Páči sa vám tento recept? Pošlite odkaz svojmu známemu!

Zaslať odkaz e-mailom



Red Dot winners