detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Diabolské mäso v zemiakovej placke

príprava: 10 - 15 min
varenie: 40 - 50 min
Hodnotenie:
3

Počet porcií:

Ingrediencie:

  • Bravčové pliecko 600 g
  • Cibuľa stredne veľká 1 ks
  • Paprika žltá 1 ks
  • Paradajka 1 ks
  • Feferónka 1 ks
  • Slnečnicový olej 2 lyžica polievková rovná
  • Soľ 3 štipka
  • Červené víno 1 dl
  • Zemiaky varené 500 g
  • Hladká múka 200 g
  • Vajcia 1 ks
  • Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička kávová rovná
  • Bravčová masť  50 g
  • Údený syr 150 g

Postup prípravy:

Mäso nakrájame na hrubšie pásiky.Do panvice dáme olej nakrájanú cibulu osmahneme pridáme na rezance nakrájanú papriku,paradajku,feferonku orestujeme,pridáme mäso chvílu opečieme,podlejeme vínom,osolíme a dusíme do mäkka.Placka-uvarené zemiaky prelisujeme,prisáme múku,vajce,pr.do pečiva ak treba ešte osolíme a dobre vymiesime na vláčne cesto( ak treba ešte pridáme múku )Dosku dobre pomúčime a z cesta spravíme valec.Krájame malé kúsky spravýme bochník a rozgúlame.NA panvicu dáme trocha masťi a placku opečieme z obochstrán ,dáme na tanier na polovičku dáme mäso postrúhame syrom preložíme
avodamok

Autor: avodamok

Diabolské mäso v zemiakovej placke

Komentáre (0)

  • Nie sú vložené žiadne príspevky. Buďte prvý!

Ďalšie recepty

Zaslať odkaz známemu

Páči sa vám tento recept? Pošlite odkaz svojmu známemu!

Zaslať odkaz e-mailom



Red Dot winners