detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Fazuľový šalát s tuniakom

príprava: 15 - 20 min
varenie: 40 - 50 min
Hodnotenie:
2

Počet porcií:

Ingrediencie:

  • Fazuľa biele 350 g
  • Fazuľa červené 250 g
  • Jarná cibuľka s vňaťou 1 zväzok
  • Tuniak v oleji 200 g
  • Vínny ocot biely 2 lyžica polievková rovná
  • Olivový olej 4 lyžica polievková rovná
  • Plnotučná horčica 1 lyžička kávová vrchovatá
  • Morská soľ 1 lyžička kávová rovná
  • Korenie mleté čierne 1 lyžička kávová rovná
  • Cukor 0 lyžička kávová rovná

Postup prípravy:

Fazuľu každú zvlášť namočíme a potom zvlášť uvaríme.Pred koncom varenia osolíme.Uvarenú fazuľu ocedíme a necháme vychladnúť.V miske si pripravíme zálievku s octo,oleja,horčicetrocu cukru a mletého čierneho korenia.Cibuľku pokrájame aj s vňaťou.Fazuľu dáme do misy pridáme rozdrobený tuniak,cibuľku,pridáme nálev a premiešame nakoniec dochutíme a odložíme najmenej na hodinu do chladničky.Podávame na šalátových listoch alebo s pečivom.
dedko

Autor: dedko

Komentáre (0)

  • Nie sú vložené žiadne príspevky. Buďte prvý!

Ďalšie recepty

Zaslať odkaz známemu

Páči sa vám tento recept? Pošlite odkaz svojmu známemu!

Zaslať odkaz e-mailom



Katalog zima