detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Ischelské tortičky

príprava: 1 hod
varenie: nevarí sa
Hodnotenie:
2

Počet porcií:

Ingrediencie:

  • Hladká múka 300 g
  • Hera 300 g
  • Cukor práškový 100 g
  • Kakao 1 lyžica polievková vrchovatá
  • Mandle 50 g
  • Vajcia 1 ks
  • Cukor kryštál 100 g
  • Vlašské orechy 100 g
  • Žĺtok 2 ks
  • Rum 2 lyžica polievková rovná
  • čokoláda na varenie 100 g
  • Tuk Cera 60 g

Nutričné hodnoty pre jednu porciu:

  • Energetická hodnota: 732.73 kJ
  • Bielkoviny: 6.21 g
  • Sacharidy: 15.24 g
  • Tuky: 14.64 g

Postup prípravy:

Preosiatu múku, 200g hery (môžme použiť aj palmarin), vajce, práškový cukor, kako a pomleté mandle spracujeme na hladké cesto. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na 4 mm a vykrajujeme kolieska, ktoré dáme piecť do vyhriatej rúry.
Vychladnuté ich plníme plnkou a zliepame. Vrchné koliesko namočíme do čokoládovej polevy, ktorú si pripravíme nad parou z čokolády na varenie a cery. Môžme ozdobiť kúskom mandle.

plnka - žĺtky vyšaháme s kryštálovým cukrom nad parou do peny. Odložíme a častejšie miešame do vychladnutia. Pridáme vymiešanú zvyšnú heru, pomleté vlašské orechy a rum.
kitten88

Autor: kitten88

Komentáre (0)

  • Nie sú vložené žiadne príspevky. Buďte prvý!

Ďalšie recepty

Zaslať odkaz známemu

Páči sa vám tento recept? Pošlite odkaz svojmu známemu!

Zaslať odkaz e-mailom



Katalog zima