detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Karfiolová krémová polievka

príprava: 20 - 30 min
varenie: 20 - 30 min
Hodnotenie:
3

Počet porcií:

Ingrediencie:

  • Mlieko 1 dl
  • Maslo 50 g
  • Hladká múka 1 lyžička kávová vrchovatá
  • Voda 15 dl
  • Čerstvé mleté biele korenie 1 štipka
  • Soľ 1 štipka
  • Nastrúhaný muškátový oriešok 1 štipka
  • Nakrájaná pažítka 1 hrsť
  • Menší karfiol 1 ks

Postup prípravy:

Karfiol očistíme, pod tečúcou vodou umyjeme a rozoberieme na ružičky. Rozobratý karfiol nasypeme do osolenej vriacej vody a uvaríme do polomäkka. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, rozriedime ju mliekom, povaríme a pridáme do polievky. Polovicu uvarených karfiolových ružičiek rozmixujeme a pridáme do už zahustenej polievky, okoreníme a všetko spolu krátko povaríme.

Poznámka: Pri varení vhodíme aj jeden bobkový list – odstránime tým nepríjemný zápach.

Komentáre (2)

Posledný príspevok: 2.12. 2014 21:20

Iva Novotná, 2.12. 2014 21:20

Výborné :)

Vendula Staňková, 1.11. 2014 15:07

Dobrota :)

Ďalšie recepty

Zaslať odkaz známemu

Páči sa vám tento recept? Pošlite odkaz svojmu známemu!

Zaslať odkaz e-mailom



Katalog zima