detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Obrátený jablčník

príprava: 10 - 15 min
varenie: 20 - 30 min
Hodnotenie:
2,5

Počet porcií:

Ingrediencie:

  • Jablká 1 kg
  • Vajce 5 ks
  • Kryštálový cukor 1 šálka
  • Vanilkový cukor 1 ks
  • Mlieko 120 ml
  • Olej 120 ml
  • Polohurbá múka 2 šálka
  • Prášok do pečiva 1 ks
  • škoricový cukor 1 ks

Postup prípravy:

Na plech položte papier na pečenie.
Na papier nastrúhajte jablká. Čím viac, tým lepší bude jablčník.
Posypte škoricovým cukrom.

Vymiešajte žĺtka s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny.
Za stáleho miešania prilievajte olej, múku, mlieko a prášok do pečiva.
Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a o chvíľočku ho po častiach zapracujete do cesta.
Cesto vylejeme na postrúhané jablká so škoricou.
Pečieme rýchlo asi 20-25 minút pri teplote 180 stupňov.
Koláčik necháme vychladnúť, zatiaľ si zoberieme veľkú dosku alebo druhý plech, na ktorý koláčik prevrátime. Na dosku položíme papier na pečenie,
Dosku s papierom prevrátime "dole hlavou" na plech s upečeným koláčom a jedným pohybom rúk o 180 stupňov koláč otočíme.
Mastný papier pomaličky odstránime. Roztopte celú čokoládu s menej ako polovičnou cerou.
Čokoládovú polevu rozotrite na koláč.
Simculiatko

Autor: Simculiatko

Obrátený jablčník Obrátený jablčník Obrátený jablčník Obrátený jablčník Obrátený jablčník Obrátený jablčník Obrátený jablčník Obrátený jablčník Obrátený jablčník Obrátený jablčník Obrátený jablčník Obrátený jablčník Obrátený jablčník Obrátený jablčník Obrátený jablčník Obrátený jablčník Obrátený jablčník Obrátený jablčník Obrátený jablčník Obrátený jablčník

Komentáre (0)

  • Nie sú vložené žiadne príspevky. Buďte prvý!

Zaslať odkaz známemu

Páči sa vám tento recept? Pošlite odkaz svojmu známemu!

Zaslať odkaz e-mailom



Red Dot winners