detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Ovocný zákusok

príprava: 20 - 30 min
varenie: 1 hodina
Hodnotenie:
2

Počet porcií:

Ingrediencie:

  • Žĺtok 4 ks
  • Cukor práškový 200 g
  • Mlieko 1 dl
  • Rastlinný olej 1 dl
  • Múka polohrubá 200 g
  • Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
  • Bielok 4 ks
  • Smotana na šľahanie (šľahačka) 1 kelímok
  • Cukor vanilkový 1 vrecúško
  • Kyslá smotana 2 kelímok
  • Cukor práškový 2 lyžica polievková vrchovatá
  • Broskyňový džús 1 l
  • Cukor kryštál 120 g
  • Zlatý klas 2 balíčky
  • Zavárané broskyne 1 konzerva

Postup prípravy:

Postup:
Cesto: Žĺtka vymiešame s cukorom, postupne pridáme ostatné
suroviny. Nakoniec pomaly vmiešame sneh z bielkov. Pečieme na vymastenom a
vysypanom plechu pri teplote cca. 180-200°C.

Plnka: Šľah. smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom na šľahačku. Kyslé
smotany zmiešame s práš. cukrom. Nakoniec všetko jemne zmiešame
dohromady.
Poleva: Džús (môže byť aj práškový zmiešaný s vodou - ale musí to byť 1 liter), cukrom a zlatými
klasmi utvaríme ako puding. Necháme vychladnúť.

Dokončenie:
Na vyhladnuté cesto dáme plnku, na ňu poukladáme na vhodné kúsky pokrájané ovcie a zalejeme vychladnutou polevou.

Poznámka: Namiesto broskýň môžme pouťiť akékoľvek iné ovocie a džús rovnakého druhu (jahody, ananás, kiwi, čerešne, ...)
Anuskazdnm

Autor: Anuskazdnm

Komentáre (0)

  • Nie sú vložené žiadne príspevky. Buďte prvý!

Ďalšie recepty

Zaslať odkaz známemu

Páči sa vám tento recept? Pošlite odkaz svojmu známemu!

Zaslať odkaz e-mailom



NaV október