detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Pečená tekvica Hokaidó

príprava: 10 - 15 min
varenie: 15 - 20 min
Hodnotenie:
2,5

Počet porcií:

Ingrediencie:

  • Olivový olej 3 lyžica polievková rovná
  • Cesnak 2 strúčik
  • Sójová omáčka tmavá 2 lyžica polievková rovná
  • Provensálske korenie 1 hrsť
  • Mletá pálivá paprička 4 štipka
  • Morská soľ 3 štipka
  • Tekvica Hokaidó 1 ks

Postup prípravy:

Tekvicu Hokaidó umyjeme, zbavíme nepekných častí,odrežeme spodok,aj vrch. Nelúpeme. Nakrájame ju na mesiačiky a dáme do vymastenej zapekacej misy(olivovým olejom) Potom roztlačíme cesnak a zmiešame ho v  mištičke s olivovým olejom. Týmto potom potrieme kúsky tekvice,ďalej  posolíme, pridáme mleté papričky(alebo len mletú papriku)pokvapkáme sójovou omáčkou, posypeme provensálskym korením a dáme piecť pri 200 stupňoch,asi 20 minút. Počas pečenia ešte potierame zmesou oleja a cesnaku. K jedlu sa hodí chlebík.
jessika

Autor: jessika

Pečená tekvica Hokaidó Pečená tekvica Hokaidó Pečená tekvica Hokaidó

Komentáre (0)

  • Nie sú vložené žiadne príspevky. Buďte prvý!

Ďalšie recepty

Zaslať odkaz známemu

Páči sa vám tento recept? Pošlite odkaz svojmu známemu!

Zaslať odkaz e-mailom



NaV september