detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Polievka Hokkaido

príprava: 20 - 30 min
varenie: 15 - 20 min
Hodnotenie:
2,5

Počet porcií:

Ingrediencie:

  • Cibuľa 1 ks
  • Soľ 1 štipka
  • Vegeta 1 štipka
  • Smotana 1 ks
  • Muškátový orech 1 štipka
  • Olivový olej 1 lyžica polievková rovná
  • Tekvica HOKKAIDO 1 ks

Postup prípravy:

Podľa orientálneho receptu je polievka liečivá - znižuje kyslosť
organizmu a dodáva karotén, kalcium, železo a veľa vitamínov, A,C, a
vitamíny zo skupiny B, normalizuje prekyslené prostredie žalúdka a
čriev.


Do horúceho olivového oleja dáme usmažiť cibuľku len do sklovita,
tekvicu nakrájame na kocky aj so šupou. V šupke je najviac karoténu a
vitamínov. Udusíme s trochou vody, soli vegety bez glutamánu a pol
lyžičkou mletého muškátového kvetu do mäkka. Zmixujeme na kašu, pridáme
sladkú smotanu podľa po chuti, dosolíme a prevaríme s trochou
nastrúhaného muškátového orieška.

Polievku môžeme posypať
opečenými semienkami tekvice a masielkovými krutónmi Semienka ani
krutónky som nemala,tak som bohato pokvápala tekvicovým olejom. Olej
dáva polievke orieškovú chuť a jedinečnú vôňu.
bennynko

Autor: bennynko

Polievka Hokkaido

Komentáre (0)

  • Nie sú vložené žiadne príspevky. Buďte prvý!

Ďalšie recepty

Zaslať odkaz známemu

Páči sa vám tento recept? Pošlite odkaz svojmu známemu!

Zaslať odkaz e-mailom



Katalog zima