detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Staročeské repáky (z cukrovej repy)

príprava: 1,5 hod
varenie: 20 - 30 min
Hodnotenie:
1,5

Počet porcií:

Ingrediencie:

  • Múka polohrubá 500 g
  • Maslo 100 g
  • Vajcia 2 ks
  • Mlieko 250 ml
  • Droždie (kvasnice) 1 ks
  • Soľ 1 štipka
  • Cukor krupica 80 g
  • Škorica mletá 1 lyžica polievková rovná
  • Cukrová repa 1 kg

Postup prípravy:

Do časti vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme lyžičku cukru a necháme urobiť kvások.
Do misy nasypeme múku, zbytok cukru, vajcia, rozpustené maslo, soľ, kvások a zbytok mlieka a vymiesime hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misky. Necháme v teple vykysnúť. Medzitým si uvaríme vo vode repu domäkka, necháme vychladnúť a nastrúhame ju na hrubom struhadle a zmiešame so škoricou (podľa chuti môžeme zmiešať aj s makom).
Vykysnuté cesto dáme na dosku,vyváľame, nakrájame na štvorce, na každý štvorec dáme lyžičku plnky a zabalíme. Poukladáme na vymastený plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minut.
Dobrú chuť.
kamajko

Autor: kamajko

Staročeské repáky (z cukrovej repy)

Komentáre (3)

Posledný príspevok: 11.10. 2014 10:27

Vendula Staňková, 11.10. 2014 10:27

Dobrutka

Vendula Staňková, 8.10. 2014 18:02

Dobrota

Pavlína Skýbová, 15.10. 2013 10:18

dobrota

Ďalšie recepty

Zaslať odkaz známemu

Páči sa vám tento recept? Pošlite odkaz svojmu známemu!

Zaslať odkaz e-mailom



NaV október