detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Sviatočný koláč

príprava: 20 - 30 min
varenie: 15 - 20 min
Hodnotenie:
3

Počet porcií:

Ingrediencie:

  • Slepačie vajcia 4 ks
  • Cukor kryštál 200 g
  • Múka polohrubá 200 g
  • Kypriaci prášok do pečiva 1 vrecúško
  • Mlieko 200 ml
  • Múka hrubá 50 g
  • Žĺtok 5 ks
  • Maslo 200 g
  • Cukor práškový 200 g
  • Bielok 5 ks
  • Cukor kryštál 250 g
  • Studenej vody 10 Pl
  • Pomletých orechov 100 g
  • Kakaa 1 Pl

Postup prípravy:

Postup[/b]:
4 žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Striedavo pridávame studenú vodu, pomleté
orechy a múku premiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh zo 4
bielkov. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Alebo na
mastný papier môžeme cesto vyliať.


KRÉM:[/b]
Za stáleho miešania uvaríme mlieko, do ktorého sme dali múku a 5 žĺtkov
a uvaríme na hustú kašu. Zvlášť vymiešame maslo s práškovým cukrom a
spojíme s vychladnutou kašou. Krém navrstvíme na upečené a vychladnuté cesto. 5
bielkov vyšľaháme vo vodnom kúpeli na tuhý sneh. Sneh natrieme na žĺtkový krém.
Povrch koláča podľa vkusu posypeme čokoládou a nakrájame na rezy.
mirka2810

Autor: mirka2810

Sviatočný koláč

Komentáre (5)

Posledný príspevok: 6.10. 2011 19:08

Miroslava Fedorová, 6.10. 2011 19:08

Tak ako sa vám podarili tie koláčiky ktoré ste skúšali hm??

Miroslava Fedorová, 5.8. 2011 18:38

Odporúčam vyskúšať,je veľmi dobrý a chutný:)

Viktorie Blahová ( Mladová ), 26.7. 2011 16:19

vypadá opravdu zajímavě, vyzkouším

Miroslava Fedorová, 24.6. 2011 15:17

Len ho treba dlhšie šľahať.Ten koláč je veľmi vďačny a veľmi chutný a kľudne do kremu môžete pridať aj arómu napr:mandľovú,vanilkovú.

Daniela Dvořáková, 24.6. 2011 8:13

To vypadá zajímavě. Vařený sníh používám často (dokonce z něj dělám i krém na dorty), ale natřít ho na řezy, to jsem ještě nezkusila. Děkuji za inspiraci :-)

Ďalšie recepty

Zaslať odkaz známemu

Páči sa vám tento recept? Pošlite odkaz svojmu známemu!

Zaslať odkaz e-mailom



Katalog zima