detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Sviečkova omáčka

príprava: 10 - 15 min
varenie: 2 hodiny
Hodnotenie:
3

Počet porcií:

Ingrediencie:

  • Hovädzie zadné 600 g
  • Slanina 100 g
  • Koreňová zelenina 300 g
  • Cibuľa 1 ks
  • Soľ 3 štipka
  • Bobkový list 2 lístok
  • Nové korenie 4 guľôčka
  • Čierne korenie 5 guľôčka
  • Hladká múka 40 g
  • Smotana na varenie 10% 250 ml
  • Smotana na šľahanie (šľahačka) 100 ml
  • Citrón 1 ks
  • Ocot 3 lyžica polievková rovná
  • Cukor kryštál 3 lyžica polievková rovná

Postup prípravy:

Časť slaniny nakrájame na hranolčeky a zvyšok nasekáme na kocky. Mäso umyjeme a vrežeme doň hlboké otvory, ktoré naplníme hranolčekmi slaniny. Zeleninu očistíme a pokrájame. Kocky slaniny necháme v kastróle zľahka vyškvariť, prisypeme zeleninu a orestujeme ju. Nakoniec do základu vložíme mäso a zo všetkých strán opečieme. Pridáme asi 500 ml vody, soľ korenie a bobkové listy. Mäso dusíme 1,5 až 2 hodiny, mäso otáčame a podľa potreby podlievame. Keď je mäso mäkké ho vyberieme a udržujeme v teple. Z vývaru odstránime bobkové listy a korenie a vlejeme doň asi 150 ml vody, v ktorej sme rozmiešali múku. Varíme asi 5 minút, potom zeleninu v omáčke rozmixujeme, omáčku zjemníme smotanou, ochutíme octom, cukrom, soľou a chvíľu povaríme. Ocot môžeme nahradiť citrónom. Omáčku prepasírujeme cez sitko, na taniere rozdelíme plátky mäsa, polejeme ich omáčkou, môžeme ozdobiť šľahačkou. Podávame s knedlou.
Vaso

Autor: Vaso

Komentáre (0)

  • Nie sú vložené žiadne príspevky. Buďte prvý!

Ďalšie recepty

Zaslať odkaz známemu

Páči sa vám tento recept? Pošlite odkaz svojmu známemu!

Zaslať odkaz e-mailom



NaV október