detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Venčeky z odpaľovaného cesta

príprava: 1,5 hod
varenie: 40 - 50 min
Hodnotenie:
2

Počet porcií:

Ingrediencie:

  • Stužený tuk 250 kg
  • Voda 500 ml
  • Hladká múka 350 g
  • Hera 250 g
  • Maslo 250 g
  • Cukor vanilkový 150 g
  • Puding vanilkový 200 g
  • Mlieko 1 l
  • Vajcia 8 ks

Postup prípravy:

Vodu so stuženým tukom (IVA, CERA) uvaríme a pridáme múku, uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť. Pridáme 8 vajec, rozmixujeme na hustú lepkavú hmotu. Hmotu naplníme do vrecuska na ozdobovanie.
Plech posypeme múkou, ozdobne nastriekame na plech venčeky. Pečieme v rozpálenej rúre 12 minút, potom pečieme už len pomaly. Rúru počas prudkého pečenia neotvárame, alebo len veľmi opatrne vo fáze mierneho pečenia, aby nestratili tvar.
Plnka: z mlieka, pudingového prášku Zlatý klas (5 sáčkov po 40gr.) s vanilkového cukru uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Rozmixujeme rastlinny tuk (Smetol, Hera) s maslom, pridáme vychladnutý krém a spolu zmixujeme. Pozor, obe hmoty musia mať rovnakú teplotu.
Venčeky po vychladnutí ostrým nožom pozdĺžne rozrežeme a plníme pomocou ozdobného vrecúška krémom. Potom spojíme a necháme stuhnúť.
Venčeky sú veľmi málo sladké, môžete ich poliať polevou.
Najlepšie sú poliate cukrovou citrónovou polevou (trocha vriacej vody, pár kvapiek citróna a práškový cukor zmiešaný na hladú kašu), môžu sa však len posypať práškovým cukrom, alebo poliať čokoládou.
luhova

Autor: luhova

Komentáre (0)

  • Nie sú vložené žiadne príspevky. Buďte prvý!

Ďalšie recepty

Zaslať odkaz známemu

Páči sa vám tento recept? Pošlite odkaz svojmu známemu!

Zaslať odkaz e-mailom



Red Dot winners