detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Výborné cesto na parené buchty a parené knedle

príprava: 10 - 15 min
varenie: 10 - 15 min
Hodnotenie:
2,5

Počet porcií:

Ingrediencie:

  • Múka polohrubá 400 g
  • Vajcia 1 ks
  • Žĺtok 1 ks
  • Soľ 1 štipka
  • Slnečnicový olej 150 ml
  • Droždie (kvasnice) 30 g
  • Mlieko 150 ml
  • Cukor kryštál 2 lyžička kávová rovná

Postup prípravy:

Cesto :

Do misky s múkou dáme kvások( do vlažného mlieka dáme cukor a rozdrobíme kvasnice ), vajíčko, žĺtok, olej a štipku soli. Vypracujeme cesto a necháme kysnúť na teplom mieste.

Parená knedľa :

Ak ideme pripraviť parené knedle, vykysnuté cesto si rozdelíme na dve častii, vytvarujeme do taru knedlí a necháme ešte chvíľku podkysnúť. Medzitým dáme do hrnca trocha vody, necháme ju zovrieť. Na vrchný okraj hrnca priložíme čistú utierku a upevníme ju gumičkou. Keď voda v hrnci vrie na uterku si položíme knedľu, zakryjeme miskou s rovnakým priemerom ako máme hrniec a paríme 20 minút.

Parené buchty :

Vykysnuté cesto si na pomúčenej doske rozvaľkáme, nakrájame na štvorce a naplníme podľa chuti buď slivkovým lekvárom, alebo nejakým ovocím. Cesto uzavrieme, tak aby nám vznikli buchtičky a necháme chvíľku podkysnúť.

Do hrnca dáme vodu a parák natretý olejom. Keď voda vrie na parák poukladáme naplnené buchty, zakryjeme a paríme 9 minút.

Tip :

Výborné parené buchty sú naplnené zaváranými marhuľami a poliate čokoládovým pudingom :-)

Pozor :

Počas parenia nikdy neodokrývať, lebo by nám všetko spľaslo !!!
ďiabambulka

Autor: ďiabambulka

Výborné cesto na parené buchty a parené knedle Výborné cesto na parené buchty a parené knedle Výborné cesto na parené buchty a parené knedle

Komentáre (0)

  • Nie sú vložené žiadne príspevky. Buďte prvý!

Ďalšie recepty

Zaslať odkaz známemu

Páči sa vám tento recept? Pošlite odkaz svojmu známemu!

Zaslať odkaz e-mailom



Katalog zima